Naši lektoři – Lenka Šestáková

Lenka Šestáková

herečka, pedagožka

Profesionální herečka, lektorka divadelních a dramatických kurzů se zaměřením na mládež, pedagožka Základní umělecké školy, realizátorka dramatické vzdělávací sekce v Studentském universitním divadle v Českých Budějovicích. Doktorandka doktorského programu Teorie scénické tvorby na DAMU v Praze. Pedagožka činoherního herectví DAMU

Vzdělání:

1991 – 1997: DAMU – obor činoherního herectví

2017 – současnost: DAMU – doktorantské studium programu Teorie scénické tvorby

Lenka Šestáková je od roku 2021 pedagožkou činoherního herectví na Pražské DAMU. Dále se věnuje pedagogice na Základní umělecké škole B. Jeremiáše škole a ve Studentském univerzitním divadle.

Činohernímu herectví se věnuje v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích, ve kterém si zahrála již řádku titulních rolí, dlouhodobě spolupracuje s Čerským Rozhlasem, kde nahrává povídky a knihy na pokračování.

Od roku 1987  až do součastnosti vede různé kurzy a workshopy zaměřené na tanec, pohyb, dramatickou výchovu, komunikaci a rétoriku. Ve volném čase je porotkyní recitačních soutěží po České Republice, spoluorganizuje akce v Jihočeském kraji společně s Studentským univerzitním divadlem. 

Odkaz: https://www.divadlosud.com/kopie-petra-schm